Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάχνοντας προσωπικότητα (3)

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι επηρεαζόμαστε. Ίσως άλλοι πιο πολύ και άλλοι πιο λίγο. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δε επηρεάζεται. Ο κοινωνικός περίγυρος είναι αναπόφευκτο να μας επηρεάσει. Εσύ αν ζεις σε ένα νησί χωρίς κανέναν μπορείς να πεις ότι δεν επηρεάζεσαι. Ωχ, όχι. Ούτε εσύ μπορείς. Οι καταστάσεις θα σε επηρεάσουν κι εσένα ώστε να σε αναγκάσουν να συμπεριφερθείς με έναν  τρόπο.
Αυτό που έχει ουσία είναι να έχεις τη δική σου προσωπικότητα. Και για να το καταφέρεις σημασία δεν έχει να μπορείς να μπεις σε ένα κοινωνικό σύνολο και να ακολουθείς το κάθε βήμα χωρίς να χαράξεις μια δική σου πορεία.
Θα πρέπει εκμεταλλευόμενος την επιρροή που σου ασκούν το ίντερνετ, η μουσική, η μόδα και ο κοινωνικός περίγυρος να τα εφαρμόσεις πάνω σου ώστε να σου ταιριάζουν.
Τώρα για να βρεις την προσωπικότητά σου ο δρόμος είναι μακρύς. Και για να το καταφέρεις καλό είναι να δοκιμάσεις και να ρισκάρεις. Θα καταλάβεις τι σου ταιριάζει όχι όταν ευχαριστείς τον κόσμο, αλλά όταν ευχαριστείς τον εαυτό σου.
Το ταξίδι για την προσωπικότητα σε θέλει όσο το δυνατόν πιο σκεπτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου