Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάχνοντας προσωπικότητα (1)

Καθημερινά δεχόμαστε τόσες επιρροές, ειδικά σε μια εποχή τέτοια που οι πληροφορία διακατέχει η μία την άλλη και που οι μόδες ακαριαία αλλάζουν. Είναι ένα γεγονός.
Σε μια κοινωνία που η επικοινωνία πλέον επικεντρώνεται ίσως στον κόσμο του ίντερνετ, της εκ δια μέσου επικοινωνίας, της ταχύτητας και της έλλειψης προσωπικού χρόνου συνάμα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση που ο καθένας επιδιώκει.
Μέσα σε αυτή τη κοινωνία ζω κι εγώ. Αναπτύσσω κοινωνικές επαφές στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στα διάφορα φροντιστήρια... Αλλά τον ελεύθερο χρόνο μου τον ξόδευα σε ατελείωτες ώρες σερφαρίσματος το οποίο εδώ και κάποιους μήνες προσπαθώ να περιορίσω.
Η επίδραση του διαδικτύου στους νεότερους είναι άμεσα εμφανής. Μαθαίνουμε τα πάντα πλέον από αυτό και έχουμε τόσες πληροφορίες ώστε να μη μπορούμε να τις διαχειριστούμε όλες.
Καθημερινά, κάνοντας αρκετές διαδρομές με λεωφορεία, μετρό και τραίνα παρατηρώ τον κόσμο. Είναι σχεδόν όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι. -Αν με ρωτήσεις το παραδέχομαι ότι κι εγώ ένα τεράστιο δέσιμο με το κινητό μου.- Πλέον λοιπόν το βλέπω και στους άλλους αυτό. Με ένα smartphone στο χέρι και την οθόνη να γεμίζει πίξελ μιας "εικονικής" ζωής, που μόνο εικονική δε τη λες στις μέρες μας. Ένα facebook γεμάτο φίλους φίλων και αγνώστους που μοιράζεσαι πράγματα και σκέψεις σου. Ένα twitter που διαβάζει ότι γίνεται τη στιγμή που γίνεται -ακόμη και αν αυτό είναι η επιτυχία της μακαρονάδας μιας σημερινής κοπέλας-. Ένα foursquare που σου δείχνει τα άτομα τα οποία μοιράζεσαι τα πάντα που βρίσκονται, τι κάνουν, πόσο απέχετε κτλ. Ένα instagram γεμάτο φωτογραφίες από ίσως κάποιους καλλιτέχνες νέας γενιάς ή μερικές αστείες καθημερινές και πετυχημένες ατάκες σε κάποιο 9gag. Ακόμη μια προσιτή και νεανική μόδα και λίγος ρομαντισμός σε μερικές κινούμενες φωτογραφίες στο tumbrl. Ένα blog γεμάτο σκέψεις που ίσως δεν αφορούν κανέναν και ίσως αφορούν πολλούς. Ένα youtube γαμάτο εκφραστική μουσική και άπειρα ποσταρίσματα των αγαπημένων τραγουδιών που σε εκφράζουν.
Αυτή είναι η σύγχρονη ζωή. Και είτε πολύ, είτε λίγο, αποτελεί κομμάτι και της δικής σου καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου