Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάχνοντας προσωπικότητα (2)

Μέσα σε αυτή την κατάσταση της επαφής με κόσμο  και πληροφορίες διαμορφώνει ο κάθε ένας από εμάς μια διαφορετική οπτική. Μια άποψη που γεννιέται, μια επιρροή που είναι αναμενόμενη και μερικές σκέψεις ίσως από κάποιον που δε μένει στην επιφανειακή αυτή πλευρά των πραγμάτων.
Μόδες έρχονται, της ενστερνίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως τους κάνει να αισθάνονται πως έτσι είναι πιο κοντά στους συνομήλικους και τους ενώνει σαν μια κάστα που ξεχωρίζει από κάποιον άλλο. Δε θα ξεχάσω την περίοδο που υπήρχε αυτή η μόδα τον emo και των trendy.
Σήμερα πλέον, έχει εξαφανιστεί παντελώς αυτή η μόδα και ήρθαν στη θέση της άλλες.
Τα μικρά παιδιά αντιγράφουν σύγχρονα μουσικά είδωλα. Είναι "πολύ κουλ" να ντύνεσαι σαν και αυτούς. Κλέβεις λίγο ίσως απ τη δόξα τους. Νιώθεις ότι είσαι κάποιος.
Άλλοτε πιο λίγο, άλλοτε πιο πολύ, η επιρροή στη διαμόρφωση μια προσωπικότητας είναι φανερή.
Η φρέσκια σχετικά μόδα των hipster είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα μόδας. Προσωπικά δε την βρίσκω και πολύ κακή μιας και ευνοεί την κουλτούρα και την παραπάνω σκέψη. Το ¨λίγο από παλιά" στυλ είναι πολύ όμορφο και σε κάνει να ζεις κάτι το οποίο δεν έζησες ποτέ. Κάποτε όμως βαριέσαι να βλέπεις όλο το κόσμο με ένα καρό πουκάμισο και τεράστια γυαλιά. Κάποτε βαριέσαι να μη μπορείς να βρεις κάτι μοναδικό σε έναν άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου