Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

10 μήνες στο twitter. (Μέρος Δεύτερο - Ράτσες)

Μιας και λοιπόν γνωρίσαμε τα βασικά δομικά συστατικά ας μιλήσουμε για αυτό.
Τους τελευταίους μήνες μπορώ να πω πως η ελληνική κοινότητα του twitter μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Κουνελομάνα λοιπόν.
Οπότε πλέον έχουν διαμορφωθεί ορισμένοι τύποι ανθρώπων σε αυτό.
Ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για μερικούς.


Το βαθύ twitter. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ατόμων. Έχει γίνει πολύς λόγος για αυτούς και συνεχίζει να απασχολεί. Βαθύ twitter θα μπορούσα να πω πως είναι συνήθως άτομα που δεν έχουν δικό τους άβαταρ (φωτογραφία προφίλ). Ο αριθμός των follower τους είναι υπερβολικά μεγαλύτερος απ ότι αυτός των following. Σπάνια απαντούν στα mention που θα τους κάνεις. Ίσως λίγο σνομπ. Ίσως λίγο αντικοινωνικοί. Ίσως λίγο σπαστικοί. Ίσως λίγο όλα μαζί.
Facebook=Twitter. Αυτή η κατηγορία βρίσκει κοινά τα δύο αυτά social network. Έχει πολλές καταβολές από την εποχή του hi5.
Greeklish. To twitter είναι ένα μέρος που σε μαθαίνει να σέβεσαι την γλώσσα σου και να γράφεις καθαρά Ελληνικά. Μερικοί δεν πρόκειται ποτέ να υπακούσουν στον άγραφο αυτόν κανόνα.
No lifers. Η ζωή τους είναι επικίνδυνα βαρετή.  Το να κοιτάς "χιόνια" στην τηλεόραση ίσως είναι πιο extreme. Θα τους δεις ή κολλημένους στο λάπτοπ ή με ένα iphone να βιάζεται από την αφή του όλη μέρα.
GreekLovers. To γκρικ καμάκι ζωντανά και απευθείας στις οθόνες σας. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Αναγκάζεσαι δημόσια να βλέπεις ποιος την πέφτει σε ποιόν. Προσωπικά έχουμε καταλάβει πολλά ζευγαράκια και one-night-stand σας.
Tichukana+pineis. Δεν έχουν tweets με σκέψεις. Θα δεις το προφίλ τους γεμάτο: "Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο -- Πάνος Κιάμος - Ολοκαίνουργιος".
Ήρθα,Είδα,Έγραψα;. Γιατί αν δεν κάνεις το twitter για να το παρατήσεις χωρίς κανένα tweet, τότε γιατί;

Λίγα από τα είδα που μπορεί να πετύχεις. Τα μάτια σου ανοιχτά. Το twitter παρά το ότι είναι απλό στη χρήση έχει πολύπλοκα και περίεργα μυαλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου